همانطور که میدانیم، هدف از فناوری IoT اندازهگیری، جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها برای ارائه تجربه بهتر به مشتری و بهبود کیفیت محصول است. هر یک از سه مرحلهی اندازهگیری، جمعآوری و تجزیه و تحلیل ، دارای محیط کاری متفاوت با مجموعهای از محدودیتهای مختلف است.
به عنوان مثال، دادهها از طریق یک سنسور اندازهگیری و سپس جمعآوری میشوند و از طریق یک درگاه مانند اپلیکیشن یک گوشی هوشمند با استفاده از رایانش ابری ذخیره و تجزیه و تحلیل میشوند.ازاینرو، هر مرحله در محدوده توسعه نرمافزاری میتواند یک زبان برنامهنویسی متفاوت برای IoT داشته باشد.
بر اساس نظرسنجیهای انجام شده، توسعه دهندگان تکنولوژی IoT از چندین زبان برنامهنویسی مختلف برای مانند C++، C، جاوا، جاوا اسکریپت، پایتون و PHP استفاده میکنند. این بررسی همچنین نشان میدهد که جاوا با 66.5 درصد از بیشترین محبوبیت برخوردار است. برنامهنویسی C با 56.9 درصد و جاوا اسکریپت (JS) و پایتون به ترتیب با 47.1 و 46 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
زبان برنامهنویسی C
قدرت محاسبات در این زبان برنامهنویسی معمولاً بسیار محدود است. C برای نوشتن کد نزدیک به لایه سختافزاری کارایی بیشتری دارد چرا که نیاز زیادی به قدرت پردازش ندارد و میتواند به طور مستقیم با RAM کار کند.
C همچنین یک زبان رایج برای برنامهنویسی میکروکنترلرهاست و این کار را برای برنامههای کاربردی لایههای سختافزاری سنسور و درگاه آسان میکند. با اینکه C زبان سطح پایین است، اگر کسانی که به این زبان مسلط نباشند از آن استفاده کنند منجر به ایجاد مشکلات جدی در لایههای سختافزاری خواهند شد.
زبان برنامهنویسی جاوا
جاوا به طور گستردهای در جهان برنامهنویسی مورد استفاده قرار میگیرد. برای برنامههای IoT، کد قابلیت جاوا مجازی (JVM) را میتوان به هر تراشه منتقل کرد. این کد را میتوان در جایی که JVM ها رایج هستند مانند گوشیهای هوشمند و سرورها به کار برد. علاوه بر این در کوچکترین دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرد و این امر برای نرمافزار IoT ایدهآل است.
- جاوا یک زبان برنامهنویسی شیگرا برای IoT است.
- جاوا دارای قابلیتهای داخلی مفید برای برنامههای IoT است.
- جاوا بسیار انعطافپذیر است و محدودیتهای سختافزاری ندارد.
زبان برنامهنویسی Python
پایتون سفر خود را به عنوان یک زبان برنامهنویسی سطح بالا آغاز کرد. این برنامه مجموعهای از دادههای ذخیره شده را دارد و میتواند کارهای بیشتری را با خطوط کمتری انجام دهد که جهت تجزیه و تحلیل دادهها بخشی از سیستمهای IoT ایدهآل است.
- پایتون برای یادگیری آسان است، به طور گستردهای استفاده میشود و به شدت قابلیت پشتیبانی دارد.
- انتخاب عالی برای مدیریت و سازماندهی جریانهای پیچیده داده بدون نیاز به حفظ پایگاههای پیچیده است.
- پایتون برای پروژههای ساده و مدولار که در آن تقاضای محاسبات از سطح متوسط تا پایین است، محبوبیت بیشتری دارد.
با افزایش استفاده از IoT، اطلاعات بیشتری بر روی عملکرد محصول، چالشها و فرصتها به دست میآید و ما قادر خواهیم بود بدانیم که کدام زبان برنامهنویسی بهتر برای محصولات یا خدمات IoT بهتر است.