داشتن یک شبکه امن و قابل اطمینان در حین بلایای طبیعی و پیامدهای احتمالی آن، کلیدی است. با ایجاد یک شبکه مختص ابزارهای الکترونیکی، سازمانها میتوانند در زمان رخداد بلایای طبیعی ، قدرت مدیریت را بدون نیاز به ارائه دهندگان شبکههای تلفن همراه، سریعتر کنترل کنند. همچنین لازم به ذکر است زمانی که نیاز به بازسازی شبکه برق باشد، شبکههای بیسیم تجاری به برق در حین فاجعه نیاز دارند. از طرفی انرژی برق ممکن است در دسترس نباشد و پشتیبانی باتری که ارائه دهندگان تلفن همراه به آن تکیه میکنند فقط برای چهار تا هشت ساعت عمل میکند.
در طول دو سال گذشته، شورای فناوریهای صنعتی (UTC)، موسسه تحقیقاتی انرژی برق (EPRI)، انجمن وایمکس و شرکتهای برق پیشرو در ایالاتمتحده با موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) برای توسعه یک استاندارد جدید صنعت اینترنت بیسیم، اقداماتی انجام دادهاند. استانداردهای جدید جهانی، IEEE 802.16s، در اکتبر 2017 به اجرا درآمد. استانداردهای بیسیم نیازمند اندازههای کانالهای بزرگتر (1.25 مگاهرتز برای وای مکس و 1.4 مگاهرتز برای LTE) هستند، که خدمات و سایر صنایع مؤثر به آن دسترسی ندارند. پیش از IEEE 802.16s، سرویسها و دیگر نهادهای مأموریتهای حیاتی به راهکارهایی از این دست، دسترسی نداشتند.
درحالیکه راهکارهای اختصاصی میتوانند شبکههای خصوصی بیسیم را با پایایی بالا و نیازهای تأخیر زمانی کم از نهادهای مؤثر ارائه دهند، چنین راهکارهایی این نهادها را در معرض خطر قرار میدهند، زیرا ممکن است یک تولید کننده از کسب و کار خارج شود یا روند تولید یک محصول را قطع کند. با توجه به اینکه بازار IoT به سرعت در حال گسترش است، برای تولیدکنندگان، راهکارهای اختصاصی برای کسب و کار بینظیر نیست، زیرا این ابزار بدون استفاده از شبکه ارتباطی پشتیبانی میشود. این روند میتواند هزینههای بالا برای جایگزینی کل سیستم و احتمال بالا بودن خرابی تجهیزات را بدون راهی برای جایگزینی آنها به ارمغان بیاورد.
شبکههایی که با استاندارد IEEE 802.16s ساخته شده، یک نقطه اتصال امن برای تکنولوژیهای MC-IoT که برای نظارت و کنترل عملیات استفاده میشوند، فراهم میکنند. چنین شبکههای استاندارد شده بسیار امن هستند. آنها قادر به ایجاد انواع کیفیت خدماتی برای اولویتبندی انواع ترافیک داده در دستگاه و لایههای کاربردی هستند. شبکههای سازگار با 802.16s به سرویسها و دیگر نهادهای حیاتی ممتاز اجازه میدهند شبکههای خود را بر اساس نیازهای فردی خود سفارشی کنند که این امر یک مزیت حیاتی در تقویت شبکه برای مقاومت در برابر بلایای طبیعی است.
پیوستن MC-IoT و شبکههای خصوصی بیسیم مدل جدیدی را برای برنامههای کاربردی صنعتی معرفی میکند. استفاده از این شبکههای جدید به ذینفعان برای ایجاد یک اکوسیستم ایمن، مداوم و چند جانبه در بازارهای پایدار کل جهان کمک میکند. با توجه به اینکه بخشهای خدماتی و مأموریتی به طور فزایندهای راهکارهای مبتنی بر استانداردها را اتخاذ میکنند، برای خدمات عمومی در سراسر کشور تبدیل زیرساختهای خود به پایههای تکنولوژی ماندگار و استاندارد شده MC-IoT بسیار مهم است.