در مطلب گذشته دو مورد از چالشهای موجود در زمینه مراقبتهای بهداشتی در سال 2019 همراه با پیشنهادی، مورد بررسی قرار گرفت، در این مطلب به سه مورد باقیمانده این چالشها میپردازیم.
3. دستگاههای IoT امکان حملات سایبری را افزایش میدهند
امکانات گستردهای برای استفاده از دستگاههای IoT در مراقبتهای بهداشتی در مورد آسیبپذیریها وجود دارد. با افزایش استفاده از دستگاهها، تعداد زیادی از هکرها میتوانند به سیستمها جهت دستیابی به ارزشمندترین اطلاعات نفوذ کنند. آخرین گزارشها حاکی از آن است که هکرها میتوانند در مورد چگونگی استفاده از یک دستگاه متصل پزشکی به شبکه اقدامات مخربی انجام دهند. دانش هکرها میتواند به مختل شدن یک شبکه بیمارستان منجر شود یا از طریق نفوذ به دستگاههایی که اطلاعات نادرست را منتشر میکنند بر مراقبت از بیمار تأثیر میگذارند.
بااینحال، تحقیقات نشان میدهند که پیشرفت دستگاههای هوشمند برای ارائه دهندگان خدمات و تولید کنندگان برای همکاری، اهمیت ویژهای دارد. این تلاشهای مشترک میتواند با بسته شدن شکافهایی که میتواند بین لایههای سیستم IoT به وسیله تقویت استانداردها و نرمالسازی پروتکلهای ایمنی ایجاد شود، خطرهایی که بیمار را تهدید میکند، کاهش دهد.
انتظار میرود در سال 2019 ، امکانات برنامهریزی برای استفاده از تکنولوژی IoT در راستای افزایش آگاهی از تهدیدات موجود و درک نحوه محافظت از شبکهها و ابزارها از تلاشهای هکرها باشند.
4. زیرساختهای ناپایدار صنعت پزشکی را مختل میکند
با وجودی که پیشرفت و توسعه میتواند زیرساختهای سالخورده را تقویت کند، اگر زیرساخت تسهیلات منسوخ شده باشد حقیقتاً استفاده از IoT بسیار دشوار خواهد بود. زیرساختهای قدیمی یک مسئله شناخته شده در مراقبتهای بهداشتی به شمار میروند. درحالیکه بیمارستانها به شدت نیاز به تجدیدنظر در زیرساختها دارند، یکی دیگر از مشکلات آنها استخدام نیروی کار متناسب با ارتقاء زیرساختهای جدید است.
5. اینترنت اشیا بسیاری از موانع نادیده گرفته شده را مطرح میکند
بر اساس تحقیقاتی که از شبکههای اروپا انجام شده است، استفاده از فناوری IoT در مراقبتهای بهداشتی وکاربرد آن در سیستمهای مراقبت از بیمار امری رایج است. بدون شک این روش مناسب است، اما چیزی که سازمانهای بهداشتی اغلب فراموش میکنند این است که بر خلاف وبسایتها، بهعنوانمثال، این دستگاهها معمولاً نمیتوانند از طریق دورههای برنامهریزی شده خراب شوند. در عوض، بهروز رسانیها باید به صورت مداوم صورت بگیرد زیرا مردم از دستگاههای نظارت برای کنترل سلامت بیماران خود استفاده میکنند.
علاوه بر این، بیمارستانها اغلب به IoT وابسته هستند تا منابع اطلاعاتی را دنبال کنند. هنگامیکه سیستمها در جای خود قرار دارند، این تسهیلات اغلب میتواند مسائل مدیریت موجودی قبلی را کاهش دهد، اما حتی هوشمندترین دستگاههای متصل نمیتوانند خطاهای انسانی را از بین ببرند. علاوه بر این، ما این سیستمهای IoT را ایجاد میکنیم. اگر انسانها میتوانند دچار خطا شوند، این بدان معنی است که سیستمهای IoT میتوانند امکان خطا را از ما به ارث ببرند.
حتی اگر یک بیمارستان دارای دفاع از امنیت سایبری بالاتر از حد متوسط باشد، بیماران ممکن است به خاطر محصولاتی که دارای امنیت کافی نیستند، در معرض خطر باشند. متأسفانه، تعداد کمی از سیستمهای فعلی IoT در حقیقت با معیارهای امنیت شبکه سنتی امنیت دارند.
نگرشهای فعالانه میتواند منجر به بهبود نتایج IoT شود
اگرچه این پست در مورد خطرات مرتبط با IoT در زمینه مراقبتهای بهداشتی مورد بحث قرار گرفت متخصصین مراقبتهای بهداشتی نباید از استفاده از IoT و تخصیص بودجهها و زیرساختهای سازمانهایشان به این تکنولوژی مأیوس شوند. شناسایی چالشها اولین گام برای ایجاد راهحلهای مؤثر است. با درک عمیقتر از چالشهای پیش روی ابتکارات مراقبتهای بهداشتی ، ذینفعان میتوانند به اندازه کافی مجهز باشند تا راهکارهای IoT در زمینه مراقبتهای بهداشتی را در سال 2019 توسعه دهند.