رباتها و هوش مصنوعی در سراسر جهان برای نبرد با کرونا ویروس مستقر شدهاند. از علم رباتیک برای مراقبتهای بهداشتی در بیمارستانها استفاده میشود که برخی از این رباتها از اشعه ماوراء بنفش برای ضدعفونی استفاده میکنند.
کشور چین از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا، رباتها در بیمارستانها برای تهیه مواد غذایی و دارو و گرفتن درجه حرارت بیماران استفاده میشدند و پهپادها برای انتقال مواد ضدعفونی کننده و تصویر برداری حرارتی از افراد مستقر بودهاند.
همچنین به تازگی مأموران پلیس از فناوری تشخیص چهره و دوربین مادون قرمز برای تشخیص دمای بدن افراد استفاده میکنند.
گذشته از بررسی دمای بدن، از هوش مصنوعی برای تشخیص SARS-CoV-2 استفاده میشود. Infervision، نرمافزاریست که به طور خودکار علائم را از طریق تصاویر سیتیاسکن تشخیص میدهد و میتواند فرایند تشخیص را سریعتر کرده و خطر خطای انسانی را کاهش دهد.
مینگ چنگ استاد دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه نانکای چین در مورد این برنامه میگوید: "این سیستم به پزشکان کمک میکند تا در وقت با ارزش خود صرفهجویی کنند و دقت تشخیص را افزایش دهند."
علاوه بر نوآوریهای مهندسی، علوم دادهها و اطلاعات میتوانند در مهار ویروس COVID-19 کمک حال باشند.
Healthmap، از سازمانهایی نظیر دانشکده پزشکی هاروار ، بیمارستان کودکان بوستون و دانشگاه Northeastern است که رویکرد مشابهی را اتخاذ میکند و این امر در پستهای رسانههای اجتماعی هنگام استخراج دادهها و اطلاعات مؤثر است.
Event Horizon یک مدل ریاضی دارد که پیشبینی میکند که ویروس بر اساس مسیرهای پرواز بینالمللی چگونه ممکن است گسترش یابد.
دادهها میتوانند در مدیریت حرکت جمعیت و به سرعت شناسایی کمک کنند. مهندسان بزرگ داده یا Big data نقش مهمی در این زمینه بازی میکنند.
ترس از گسترش ویروس کرونا روز جهانی مهندسی برای توسعه پایدار که توسط WFEO پیشنهاد شده بود را به تعویق انداخت.
گونگ کی رئیس سازمان جهانی مهندسی (WFEO) میگوید که مهندسین با دانشمندان و پزشکان همکاری میکنند تا روشهای کارآمدتری را برای تشخیص ویروس کرونا و همچنین تست درمانهای احتمالی ایجاد کنند.
کتی رنزتی مدیر اجرایی گروه مهندسی DiscoverE نیز در اینباره گفت: "حل مشکلات جهان یک کار مشارکتی عظیم است که هم در بخشهای دولتی و هم در بخش خصوصی دخیل است و در رشتهها، مرزها و جمعیت گسترش مییابد."
در این میان اینترنت به عنوان یکی از بازیگران کلیدی ایفای نقش کرد و تلاشهای انجام شده توسط دانشمندان چینی ،درست چند هفته پس از شیوع ویروس در ووهان در دسترس عموم قرار گرفت تا محققان و پزشکان در سراسر جهان تولید واکسنها و درمانهای COVID-19 را توسعه دهند.