بر اساس گزارش Frost & Sullivan، انتظار میرود شهرهای هوشمند، فرصتهای تجاری زیادی را در صنایع مختلف با ارزش بازار 1.565 تریلیون دلار در سال 2020 ایجاد کنند. فناوریهایی مانند اندازهگیری هوشمند، شبکههای حسگر بیسیم، پلتفرمهای باز، پهنای باند بالا و رایانش ابری قطعات کلیدی زیرساختهای شهر هوشمند هستند. تحقیقات نشان میدهد که دو شرکت از فروشندگان بزرگ در بازار فناوری هوشمند IBM و سیسکو در جایگاههای ویژهای هستند. در ادامه شرکتهای دیگری که تکنولوژی شهرهای هوشمند ارتقا میدهند، معرفی میشوند.
ده شرکت زیر، آنهایی هستند که در حال حاضر در این بازار در حال رشد هستند و فعالیتهای خود را در این راستا افزایش خواهند داد. شهرهای هوشمند توسط این ده شرکت برتر ساخته شدهاند:
- Cisco
- Schneider Electric
- Siemens
- Microsoft
- Hitachi
- Huawei
- Ericsson
- Toshiba
- Oracle
پیشبینی میشود تا سال 2025 بیش از 26 شهر هوشمند در سراسر جهان وجود خواهد داشت که بیش از 50 درصد آن در اروپا و امریکا خواهد بود.
تکنولوژی شهرهای هوشمند، زندگی را برای ساکنان آن در موارد زیر سادهتر میکند:
- انرژی
- فناوری و نوآوری
- پایداری برنامهها
- برنامهریزی شهری و ساخت و ساز
- رفت و آمد شهروندان
- امنیت و حریم شخصی
تمام این بلوکهای ساخت شهرهای هوشمند منجر به ایجاد یک کسب و کار یک میلیارد دلاری میشوند که برای تأمین کنندگان آن بسیار جذاب است. بااینحال، تحقیقات نشان میدهد که در حال حاضر، انرژی هوشمند و فناوری هوشمند مهمترین پارامترهای شهرهای هوشمند است. از طرفی تحرک شهروندان و شرایط ترافیک معمولاً بزرگترین مشکلات در شهرهای مدرن شهری است و تقاضای رو به رشدی در ارائهی راهکارهای سازگار با محیطزیست وجود دارد که در بلندمدت برای خودروهای الکتریکی سود بیشتری خواهد داشت.
هر شهر هوشمند دارای تعدادی ویژگی منحصربهفرد و همچنین فرصتهای تجاری خاص است. شرکتها در فضای شهر هوشمند نه تنها با شراکت یکدیگر به ارائه قابلیتهای هوشمندانه میپردازند، بلکه با همگام شدن با شرکت کنندگان مختلف در این اکوسیستم فرصت مناسبی برای پیشرفت این روند فراهم میآورند.